суботу, 16 квітня 2016 р.

Акція "Зробимо Україну чистою!"

Чиста природа – чисте сумління
У щорічній всеукраїнській соціально-екологічні акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій «Зробимо Україну чистою!» учні 6 класу Гаврилівської ЗОШ І – ІІІ ступенів узяли участь. Але 23 квітня не стали чекати. Оскільки трава швидко росте – сміття важче розгледіти, та й … гадюки вже не сплять (на щастя, вони усі від нас повтікали).
Не перший рік ми з класним керівником, Федоровим Сергієм Івановичем, прибираємо сміття обабіч дороги між нашими селами. І що нас обурює найбільше, так це людська свідомість, яка спить. До людей не доходить, яку шкоду вони завдають природі, коли викидають з вікна машини що завгодно. А школярам ніяк невтямки, що розбивати скляні пляшки – не забавка (тільки півмішка саме битих склянок зібрано). Усього наш «урожай» умістився у 9 мішках, які ж самі на велосипедах відвезли до смітника. (А що там робиться: поліетиленові пакети скрізь вітер шарпає, комусь важко викинуть сміття саме у яму, так цілу гору вивернули біля дороги, що іншим і не дібратися. Жах! Там ми безсилі, на жаль.)
До речі, під час збирання сміття, до нас приєдналися інші діти (Шамрай Д. і Сухина С. із 3 класу та Асланов І. із 5 класу). Дякуємо їм за допомогу.
На кінець хочеться сказати, думаймо про наслідки, вибираймо, де і як нам жити: милуватися чистою природою чи тонути у смітті.
                                                                       Учні 6 класу Гаврилівської ЗОШ І – ІІІ ступенів







Немає коментарів:

Дописати коментар