неділю, 30 листопада 2014 р.


Методичний коментар.
Учитель може використати асоціативний малюнок «Вулиця Алфавітна» на уроці у 5 класі, коли вивчають алфавіт.  Матеріал знадобиться учням під час розгадування, наприклад, шифрограми.

Учитель. Є казкова вулиця Алфавітна, на якій проживають літери. Кожен будинок має свою нумерацію. А щоб не помилитися, записано ім’я кожної букви. Отак вони всі дружно живуть на одній вулиці і ходять один до одного у гості, так утворюються слова.

Методичний коментар.
Учитель може використати асоціативний малюнок «Будинок приголосних звуків» на уроці у 5 класі, коли вивчають приголосні звуки.
Учитель. У двоповерховому будинку мешкають приголосні звуки. На першому поверсі мешкають глухі приголосні, бо вони недочувають, а на другому поверсі – зверху – мешкають дзвінкі приголосні, вони люблять веселитися. Сусіди живуть мирно, попарно, наприклад Б дружить з П, а В, Р, Р', Л, Л', М, Н, Н', Й проживають в іншому корпусі, тому сусідів знизу не мають. А звук Ф настільки глухенький, що наставляє свої вуха, щоб усе почути. Пари не має. Ось такі приголосні звуки живуть у будиночку. Діткам варто з ними дружити.

Немає коментарів:

Дописати коментар