пʼятницю, 8 вересня 2017 р.

спорт


У вирі Олімпіади
Твори! Вивчай! Перемагай!

Мета:
· сформувати свідомість учнів щодо корисності та необхідності занять фізичною культурою і спортом; · збагатити знання учнів стосовно олімпійських видів спорту, історії Олімпійських ігор, видатних спортсменів;
· сформувати позитивне відношення та стійкий інтерес до фізичної культури, спорту, олімпійського руху та здорового способу життя;
· сприяти вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, які гідно представляють нашу державу на міжнародних змаганнях найвищих рівнів;
· сприяти поширенню ідей гуманізму.

Місце проведення: спортивний зал школи.

Обладнання: олімпійський прапор та смолоскип, фішки та стійки, естафетні палички, обручі, футбольні м'ячі, фонограма із грецькою мелодією,

Система оцінювання: за перемогу у конкурсі команда отримує 2 бали, за поразку 1. Перемагає команда, що набрала більшу кількість балів.

                                            Хід свята   
1-ведучий (Алєксандров Артем). Здрастуйте, дорогі гості! Раді вітати вас на нашому святі! Сьогодні ви станете свідками народження майбутніх спортсменів. Зустрічайте – майбутнє України!
2-ведучий (Гудзь Даніїл).
Ми розпочинаємо урочисту церемонію відкриття.
Лелеченя Олімпійське
Всіх зібрало, свято спорту і добра
В залі гості, юні олімпійці
Тож розпочинати вже пора.

1-ведучий. На урочисту ходу запрошується команда 5 класу «Фісташки», на чолі зі своїм класним керівником, Дудченко Г.М. У команді багато спортивних зірок, які сьогодні обов'язково спалахнуть на олімпійському стадіоні. Бажаємо учасникам змагань спортивного настрою, удачі та перемоги!

2-ведучий. До спортивного залу запрошується команда 6 класу «Олімпійці», зі своїм чудовим наставником Кручаненко С. В. Команда сильна дружбою і прагненням до перемоги. Вони готові до серйозної боротьби. Бажаємо вам щасливих стартів!

1-ведучий. Довгий шлях долає Олімпійський вогонь. Його запалюють грецькі дівчата біля руїн Древньої Еллади. Багато разів переходячи із рук в руки, поспішає факел через весь світ, щоб досягти олімпійського стадіону. Сьогодні ми запалюємо Олімпійський вогонь - символ миру і дружби народів планети.

Зевс (Кондратенко Дмитро). Вітаю вас, дорогі діти і шановні гості! Ви мене впізнали? Я бог Зевс – покровитель олімпійців. А прийшов я до вас із самої Греції. У Греції мене всі знають і поважають, бо я завжди допомагаю людям усувати чвари, суперечки, судити змагання. А роблю я це завжди мудро і об’єктивно. Ніхто не залишається ображеним. Ось і сьогодні, дізнавшись, що у вас відкриття свята – «Олімпійське лелеченя», я вирішив неодмінно побувати і оцінити ваші змагання.

Священний вогонь Олімпійський,
Гори над планетою століття!
І факел, сьогодні запалений,
Нехай полум'ям дружби горить.
І гасло: «Мир усім народам!»
На святі нашому звучить!
2-ведучий.
Із Греції всі гості прибувають,
Оплесками Афродіту зустрічають!
(Заходить Афродіта)

Афродіта (Опанасюк Дар’я):
Я Афродіта! Богиня молодості, грації, краси!
Зі спортом закликаю всіх дружити,
В любові, злагоді і мирі жити,
Спортивний дух в душі не загаси!
Я щиро вірю в те, що звідси
Зростуть майбутні олімпійці!

1-ведучий.
Розквітає країна рідна,
Щедра і багата!
І її турбота ніжна -
Про вас, дівчата і хлоп’ята,
Щоб росли ви вмілими,
Сильними, сміливими
Діти! Сьогодні на нашому святі, присутня богиня Феміда та її вірні помічники – судді.
Зустрічайте Феміду!

Феміда (Науменко Катерина): Вітаю вас, дорогі діти і шановні гості. Ви мене впізнали? Я богиня правосуддя. Прийшла до вас із самої Греції. Там мене всі знають і поважать, бо я допомагаю людям усувати чвари, суперечки, судити змагання. А роблю я це завжди мудро і об’єктивно. Ніхто не залишається ображеним. Ось і сьогодні, дізнавшись, що у вас відкриття великого свята – Олімпіади, я вирішила неодмінно побувати й оцінити ваші змагання.
 Я закликаю команди до чесної спортивної боротьби і пропоную учасникам дати клятву. Ви готові!
Клятва спортсмена:
Я зобов’язуюсь:
Чесно дотримуватись спортивних правил.
Бути справедливим, вимогливим до себе й товаришів.
Прагнути доводити боротьбу до кінця.
Не зазнаватися, досягнувши перемог.
Не сумувати в разі невдачі.
Клянемося! Клянемося! Клянемося!

Феміда: Право пронести олімпійський вогонь і надається капітанам команд. З цієї хвилини, я оголошую свято відкритим.
    Змагайтеся! Перемагайте! Хай щастить вам, любі діти! А мені вже час. До побачення!

До винесення державного прапора стояти струнко. Винести прапор!
Звучить гімн України.

2-ведучий.
Олімпійці всі зібрались
Здалеку і звідсіля.
Тож нехай скоріш стартує
Дружба, мир й «Лелеченя».

1-ведучий. Отже,  розпочнемо   наші  змагання.   Дозвольте  оголосити склад  суддівської  колегії, яка буде уважно стежити за правильним виконанням завдань і чесно зараховувати кожній команді здобутки у змаганнях.
1.        Головний суддя змагань  Єресько Володимир.
Команди на старт!

1 конкурс. Презентація команди. Єдина форма. Наявність емблеми на формі кожного учасника команд. Спортивно-танцювальний виступ (до 3хв.).

2 випробування «Марафон»
Біг на найбільшу дистанцію – 1000 м. Переможці у своїх забігах: Чернишов І. (6 кл.),  Рибась О. (5 кл.)

3 випробування «Метання ядра»
Найдальше кинули у своїх турах Вершигора А. (5 кл.) та Куліш Д. (6 кл.).

4    випробування «Стрибки через скакалку на кожен крок»
Гравець біжить по дистанції, перестрибуючи на кожен крок через скакалку, яку крутить сам, утримуючи її в руках. Шаг – стрибок. Будь-яка помилка – штрафний час (+1 сек.)

      5    випробування «Змія у лабіринті»
На листках паперу які знаходяться у кошиках написані різні частини тіла: голова, рука, нога, пояс, шия і так далі. Перші два гравці витягують по листочку і притискаються один до одного тими частинами тіла, які вказані на їх папірцях. Потім третій учасник витягує свою долю і притискається до другого в тому місці, яке написане у нього на листочку. І так продовжується до тих пір, поки всі гравці не утворюють одну «змію». Потім коли всі гравці тримаються за частини тіла, команда вирушає до фінішу. Перемагає та команда яка швидше добралася до фінішу. Перемогли 5-класники.

6 естафета «Вправи з обручем»
Учитель запускає обруч, а дитина повинна через нього пробігти не зачепивши. Перемагає та команда, учасників якої більше перейде перешкоду. Це були шестикласники.

7  «Футбол»
Із рахунком 2:1 перемогли «Олімпійці» (6 кл.)

2-ведучий.
Ну що ж бурхливі старти вже позаду
Змагалась спритно дітвора.
Але вогонь пішов до спаду
Й нагородити юних олімпійців вже пора.

Учитель фізичної культури.
І настав у нас зараз
Самий довгоочікуваний годину.
Якщо все вже готово
Нехай журі замовить слово!
Суддя. Ось і завершились  наші змагання.  Ви всі добре змагались. Судді  відмітили активність команд, високий рівень фізичної підготовки,  прагнення до перемоги.  Ви дійсно проявили себе справжніми спортсменами, готовими до чесної боротьби за звання бути кращими олімпійськими лелеченятами.
Вітаємо переможців та призерів змагань, бажаємо  Вам у подальшому легких стартів та вдалих виступів. Нехай лелеченя буде прихильним до вас!
Учитель фізичної культури. Дорогі друзі! От і закінчився наше змагання. Сподіваємось, що ви отримали нові емоції, знання, скільки необхідно докласти сил, здійснити важкої щоденної роботи для того, щоб завоювати медаль. Пам’ятайте, у кожного є своя олімпійська сходинка, своя олімпійська висота, і щоб її досягти потрібно мати велике бажання, віру у свої сили і щоденно докладати зусиль для здійснення своєї мрії. Бажаємо кожному із вас обов’язково її досягти! До нових зустрічей.











Немає коментарів:

Дописати коментар