вівторок, 3 березня 2015 р.

стаття, яку не надрукували

Святкове шоу з кицями
Мало знайдеться у світі людей, хто б залишився осторонь до цих пухнастих, рухливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Мова йде, звісно ж, про котів. Любов до них виявляється у світі настільки великою, що для цих улюбленців було запроваджено спеціальне свято – Всесвітній день котів, який відзначають скрізь у перший день весни, 1 березня. Учені вважають, що коти, стільки років живучи біля людини, відчувають себе рівними з нами, і тому спілкуватися з цими тваринами потрібно як з собі подібними, розмовляти поважно і пояснювати, що вони роблять неправильно, але ні в якому разі не карати. Окрім емоцій, коти ще й виконують ряд корисних для людини функцій: винищують гризунів, лікують деякі хвороби та й просто продовжують життя своєму хазяїнові. У деяких країнах коти знаходяться на особливому державному реєстрі, наприклад, в Австрії кожній киці, яка охороняла склади з продовольством, виплачується пожиттєва пенсія у вигляді м’яса і молока, а в Китаї котів охороняють на законодавчому рівні.
2 березня у мене в класі зібралися ті, хто без котячої ласки не може прожити і дня, а святкове шоу до Всесвітнього дня котів підготували Сікорський Іван та Аліса, Боровинська Яніна та Багіра, Баденко Дарія та Марго, Боровинська Вікторія та Тоша. Допомогали їм мами. Щоб усе було справедливо, оцінювали конкурсантів Крупа Павло Миколайович – учитель інформатики та Осауленко Анастасія Анатоліївна – сільський бібліотекар.
Шоу виявилося цікавим, пізнавальним та захоплюючим як для конкурсантів, так і для глядачів. Найцікавішим виявився Їстівний Конкурс, у якому кожній киці і коту у мисочку налито по 70 мл молока. Хто перший вилизує молоко, той отримує максимальну кількість балів. У підсумку глядачі, віддавши свої голоси Вані, та Аліса  здобули перемогу Сікорському Івану.  Кожному конкурсанту було вручено втішні подарунки, а для Аліси смачненьке домашнє молоко. Символічно закінчили шоу піснею кота Леопольда «Неприятность эту мы переживём».
Бажаю усім успіхів, здоров’я і теплої весни.
Федоров С. І., класний керівник 5 класу

Немає коментарів:

Дописати коментар