понеділок, 5 грудня 2016 р.

 






Ти – солдат України!
Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної незалежної нашої держави. Українські січові стрільці, Галицька армія, армія Української Народної Республіки, Українська повстанська армія, Збройні сили України – так у свій час називалося українське військо, яке було призване боронити націю. За останні декілька років наша армія зміцніла та реорганізувалася. Та головне, що у кожного солдата є віра в серці і завжди знаходяться поряд рідні люди.
Під гаслом «Ти – солдат України!» пройшло святкове дійство до Дня Збройних сил України у Гаврилівському сільському Будинку культури. Завітали і запрошені учасники АТО: Дудченко Г., Кравченко В., Кравченко С., Морозюк В., Бондар С. та військовослужбовець Мазуренко О. Саме для них та глядачів у залі дарували пісні солістки Рожкова В., Федорова Т., Осаулено Л., Сергеєва-Булаш В. та Беліхіна А., яка ще й прочитала авторський вірш, присвячений синам. У виконанні дитячого вокального ансамблю школи естетичного виховання, вокальних ансамблів «Цвіт калини» та «Мереживо», народного аматорського гурту «Гламур» пролунали патріотичні та веселі пісні. Не шкодували глядачі оплесків хореографічним колективам «Світанок» та «Дивоцвіт». А Артем Алєксандров прочитав гумореску про сина, який служить в армії.
Саме зараз на полі бою в зоні АТО воюють герої України, сильні, мужні, хоробрі захисники-воїни. Не шкодуючи власного життя, солдати захищають кордони України. Хвилиною мовчання усі разом вшанували пам’ять полеглих у боях.
Нинішнє покоління має віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо-жовтий прапор нашої держави. Українські юнаки повинні бути свідомими, що, проходячи службу в армії, вони стають захисниками своїх родин, рідного села чи міста, де проходило дитинство чи юність.
Із вітальним словом до присутніх звернулася сільський голова Вовченко І. М. Побажала хлопцям здоров’я і витримки у такий непростий час, пригостила короваєм. Учні школи власноруч зробили обереги для гостей – янголят. Було дуже зворушливо, коли чоловіки піднялися на сцену, а дівчатка вручили їм обереги. Нехай ці маленькі янголята боронять вас, дорогі чоловіки, від життєвих негараздів.  
Збройні сили України —
Слава, гордість, міць країни!
Захищають мир, свободу,
Служать рідному народу!
Щира шана і подяка
Хлопцям, молодим солдатам,
Що строкову службу чесно
Сприйняли, як борг почесний!
Матері й батьки шановні
Вихованням послідовним
Відчуття патріотизму
І повагу до Вітчизни
У серцях синів зростили —
Вартувати відпустили
Мирну, вільну і єдину
Незалежну Україну!
Тож вшануймо в день святковий
Всіх без винятку військових!
Завдяки їх чесній службі
Живемо у мирі, дружбі!
Адже мир тоді панує,
Коли армія чатує!
Після фінального номеру, коли усі учасники були на сцені, Дудченко Геннадій щиро подякував від імені усіх чоловіків, признався у любові усім дітям ставши на коліна і віддячив учасників солодкими гостинцями.
Федорова Тетяна,
художній керівник
Гаврилівського СБК




Немає коментарів:

Дописати коментар