середу, 14 червня 2017 р.

стаття "У "Тавриді Плюс"

Місце зустрічі з ... батьками
Благословенні руки трударів землі.
У більшості вихованців табору відпочинку «Едельвейс» батьки працюють у ТОВ «Таврида Плюс». Нам стало цікаво, як же проходить робочий день у працівників. З дозволу керівництва, ми вирушили на екскурсію на тік і в машинний двір. Звісно, збирання урожаю ще не розпочато, тік пустує, у гаражах техніці підкручують гайки, підфарбовують, тобто підготовча робота кипить.
Розпочали ми з току. Перше, що зробили – зважилися. І – 1970 кг зацікавленості, очікування вирушили на екскурсію величезним током. Її нам провела Сливянчук Лариса Володимирівна, старший технік-лаборант, показала ваги, охоронний пункт, де лабораторія, склади, очисні бункери, сушарка («ракета» по-нашому), знаряддя для перемішування і навантаження зерна. Познайомилися з працівниками току, передали привіти мамам. Ще дізналися, що цього року вперше у нас вирощують горох.
Наступний пункт спостереження – машинний двір. Екскурсію провів головний інженер-механік Бугаєнко Микола Володимирович. Показав медичний кабінет (медсестра Зібніцька В. М.) і навчальний кабінет для водіїв. Найбільше, що хвилювало дітей, чи дозволять сісти за кермо автомобілів. Нам дали зелене світло! Такого захвату в очах дітей ще не бачили! Дозволили посидіти в кабіні, посигналити, покрутити кермо нової техніки: різних тракторів, комбайнів, камазів, великої колесної техніки (типу «Кіровця»), Hyandai Tucson; із зацікавленням роздивлялися техніку для розбризкування добрив на полях, величезні культиватори, дискувальники. Працівники гаражу, водії відповідали на чисельні питання і запрошували до себе в помічники. У кінці екскурсії Микола Володимирович подарував каталоги, ілюстровані журнали з агротехнікою, може, хтось із вихованців прийде на роботу і сяде за кермо свого комбайна...
Подякувавши усім за прийом, ми вирушили додому. І о, диво – дика, мабуть,  очеретяна черепаха посеред дороги. Опанасюк Даша перенесла її ближче до збросного каналу, маючи надію, що з нею все буде гаразд.
Враження, позитивні емоції, задоволення від побаченого отримали; продовжуймо і далі пізнавати стежки рідного краю.
P.S. На території машинного двору, виявляється, теж є лелече гніздо з маленькими лелеченятами – на щастя і процвітання тавричан.
Крупа П. М., Бугаєнко О. М.,
Федоров С. І. – вихователі

т. в. «Едельвейс»
 Усі разом на вагах - 1970 кілограмів



























Немає коментарів:

Дописати коментар