понеділок, 8 травня 2017 р.

до 9 Травня

Роки летять, а пам’ять вічна...
Все починалося з грому небесного,
Такого жорстокого, такого нечесного.
І з ненависного, злісного грому,
Який на світанку вигнав із дому...
І мама мовчазно-бліда, мов стіна...
І тато поволеньки каже: «Війна».
І як тільки ворог ступив на українську землю, мільйони піднялись, щоб дати йому відсіч. І кожен вірив у світлу перемогу. І вона прийшла, здобута незламним духом героїв, здобута ціною життя мільйонів. Але зараз... Наші хлопці обороняють кордони рідної України. А тоді, у 1945 році, прийшов мир на наші землі і прийшов час відродження.
Молоде покоління, мабуть, не усвідомлює, що довелося пережити такій же мóлоді з 1941 по 1945 та й післявоєнні роки. Але все-таки розуміють, що для них все це робилося. І ми маємо берегти пам’ять про героїв тієї великої війни. І метроном завжди буде хвилиною мовчання стукати в наших головах.
Для усіх бажаючих у Гаврилівському БК напередодні 9 Травня відбулося грандіозне свято, яке організувала В. В. Сергеєва-Булаш, а допомагали у підготовці колеги – Т. Федорова й А. Осауленко. Зі сцени лунали вітальні слова від Вовченко І.М., Покрашенко С.П. та учасників дійства. А воно пройшло, як було сказано, на одному подиху. Глядачі мали змогу чути відомі усім пісні: «Катюша» (Ансамбль «Перлинки»), «Казаки в Берлине» (гурт «Гламур»), «А коса у дівчини» (Медінський Д. та ансамбль «Мелодія»), «Тёмная ночь» (ансамбль «Мереживо»), «Огонёк» (ансамбль «Калинонька»); не стихали оплески для вокалістів: Рожковій В. («День перемоги»), Федоровій Т. («Дети войны»), Осауленко Л., Покрашенко С., Боровинській В. Прем’єрним був виступ хору (кер. Сергеєва-Булаш В.В.), який виконав пісні «Летіли журавлики» (на очах у глядачів бриніли сльози) та «Їхали хлопці, три запорожці». Надіюся, що глядачі побачать хор ще не на одному концерті. Для такого свята було виконано хореографічним колективом «Дивоцвіт» композиції під супровід пісень «Дорога на Берлин», «Эх, путь-дорожка фронтовая». Зі сцени пролунали вітальні слова і для іменинників: Крупі П., Піньонжик Т., Боровинському М. (мол.), Боровинській В. та Руденкові Миколі Андрійовичу. Для них танцювальний колектив «Світанок» подарував свої прем'єрні номери, а для глядачів веселі емоції.
Я вважаю, що такі концерти будуть завжди сприйматися на «ура», і хай це буде від нас символічною подякою, шаною героям війни. Адже кожен, хто виступав на сцені, має у своїй родині історію про того, кого війна обпекла.
Хай же буде так, як написано у вірші:
Осінений палахкотінням переможного стягу,
Сів втомлений солдат на сходинки Рейхстагу,
Зняв кашкет, як трудівник після роботи,
Витираючи з чола краплі жаркого поту.
Подивився ще раз, як над вражою столицею
На весняному вітрі наш прапор лучиться,
Цигарку згорнув, затягнувся спокійно
І сказав: «На Землі хай закінчаться всі війни».

Федоров С.
Гурт "Гламур"


Ансамблі "Калинонька", "Мереживо", 
хореографічний колектив "Дивоцвіт",
у центрі - керівник - 
Валентина Володимирівна Сергеєва-Булаш

Немає коментарів:

Дописати коментар